Європейські стандарти захисту персональних даних та їх імплементація в Україні - Каланча, А. А.; Kalancha, A. A.; Гудзь, Т. І.; Gudz, T. I.; Тетяна Гудзь (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 31 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 46-49, 2023)
Зазначено, що захист персональних даних є однією з ключових проблем сучасного глобалізованого інформаційного суспільства, адже відсутність адекватного захисту персональних даних може негативно впливати на економіку та суспільство загалом, а також порушувати права людини.

It is noted that the protection of personal data is one of the key problems of the modern globalized information society, because the lack of adequate protection of personal data can negatively affect the economy and society in general, as well as violate human rights.

Отмечено, что защита персональных данных является одной из ключевых проблем современного глобализированного информационного общества, ведь отсутствие адекватной защиты персональных данных может негативно влиять на экономику и общество, а также нарушать права человека.
Keywords: європейські стандарти захисту персональних даних; захист персональних даних; Україна; European standards of personal data protection; европейские стандарты защиты персональных данных; персональні дані; protection of personal data; personal data; защита персональных данных