Особливості проведення допиту потерпілого дізнавачем у кримінальних провадженнях щодо шахрайства - Біленький, Д. В.; Bilenkyi, D. V. (Вісник Кримінологічної Асоціації України. - 2024. - № 1 (31). - С. 552-559, 2024)
Визначено характерні особливості допиту потерпілого у кримінальних провадженнях щодо шахрайства в контексті забезпечення першочергової спрямованості на якнайшвидше проведення тимчасового доступу до речей і документів, надання дізнавачем ґрунтовних та вичерпних роз’яснень потерпілим, як у подальшому вберегтися від подібних шахрайських дій, а також інші актуальні особливості в контексті подальшого надання доручень оперативним підрозділам, оформлення запитів адміністраторам платформ, що розміщують оголошення потенційних шахраїв тощо.

The article defines the characteristic features of the interrogation of the victim in criminal proceedings related to fraud in the context of ensuring the primary focus on providing temporary access to things and documents as soon as possible, providing thorough and comprehensive explanations to the victim by the investigator, how to protect themselves from similar fraudulent actions in the future, as well as other relevant specifics in the context of further assignment of orders to operative units, processing requests to administrators of platforms that post ads of potential fraudsters, etc.

Определены характерные особенности допроса потерпевшего в уголовных производствах по мошенничеству в контексте обеспечения первоочередной направленности на скорейшее проведение временного доступа к вещам и документам, предоставление дознавателем основательных и исчерпывающих разъяснений потерпевшим, как в дальнейшем уберечься от подобных мошеннических действий в контексте дальнейшего предоставления поручений оперативным подразделениям, оформление запросов администраторам платформ, размещающих объявления потенциальных мошенников и т.д.
Actual problems of interviewing the victim by the inquirer in criminal proceedings regarding fraud
Keywords: допит потерпілого; дізнавач; досудове розслідування; кримінальні проступки; кримінальне провадження; шахрайство; interrogation of the victim; investigator; pretrial investigation; criminal misdemeanors; criminal proceedings; fraud; допрос потерпевшего; дознаватель; досудебное расследование; уголовные проступки; уголовное производство; мошенничество