Криміналістична характеристика та особливості розслідування сексуального насильства в умовах війни : дисертація - Наумкін, О. О.; Naumkin, O. O. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертації за результатами наукових досліджень та положень чинного законодавства обгрунтовано, що розробка окремої криміналістичної методики розслідування сексуального насильства в умовах війни є актуальною та доречною. Сформульовано теоретичні положення та практичні рекомендації, що можуть бути використані для побудови криміналістичних методик розслідування інших різновидів злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

The dissertation, based on the results of scientific research and the provisions of current legislation, substantiates that the development of a separate forensic methodology for investigating sexual violence in war conditions is relevant and appropriate. The theoretical provisions and practical recommendations that can be used to build forensic methods for investigating other types of crimes against sexual freedom and sexual inviolability of a person are formulated.

В диссертации по результатам научных исследований и положений действующего законодательства обосновано, что разработка отдельной криминалистической методики расследования сексуального насилия в условиях войны актуальна и уместна. Сформулированы теоретические положения и практические рекомендации, которые могут быть использованы для построения криминалистических методик расследования других видов преступлений против половой свободы и половой неприкосновенности личности.
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; криміналістична методика; кримінальне провадження; статева свобода; статева недоторканість; сексуальне насильство; судова експертиза; forensic methodology; criminal offence; crime; criminal proceedings; forensic characteristic; forensic classification; sexual freedom; sexual inviolability; sexual violence; violent acts; уголовное правонарушение; преступление; уголовное судопроизводство; судебно-медицинская классификация; половая свобода; половая неприкосновенность; сексуальное насилие; насильственные действия