Децентралізації в Сумській області як засіб посилення демократії та підвищення її стабільності - Шабан, Т.; Shaban, T.; Горобець, Н. О.; Gorobets, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2731-9682 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 71-72, 2021)
Підкреслено, що спроможність громади – це не лише територія чи населення, фінансові чи матеріальні ресурси. Спроможність громади – це, перш за усе потрібні люди у потрібному місці. Саме від людей, їх ініціативності, розуміння місцевих проблем, бажання змін на краще залежить успіх реформи децентралізації у Сумській області.

It is emphasized that the capacity of the community is not only the territory or population, financial or material resources. Community capacity is, above all, the right people in the right place. The success of the decentralization reform in the Sumy region depends on the people, their initiative, understanding of local problems, desire for change for the better.

Подчеркнуто, что способность общины – это не только территория или население, финансовые или материальные ресурсы. Способность общины – это, прежде всего, нужные люди в нужном месте. Именно от людей, их инициативности, понимания местных проблем, желания перемен к лучшему зависит успех реформы децентрализации в Сумской области.
Шабан, Т. Децентралізації в Сумській області як засіб посилення демократії та підвищення її стабільності / Тетяна Шабан, Наталія Горобець // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 71-72.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; децентралізація; decentralization; децентрализация; Сумська область; Sumy region; Сумская область; територіальні громади; territorial communities; территориальные общины; адміністративно-територіальна реформа; administrative and territorial reform; административно-территориальная реформа