Політичні права і свободи громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні, як об’єкт адміністративно-правового забезпечення - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S. (Європейські перспективи. - 2018. - № 1. - С. 50-57, 2018)
Розглянуто основні наукові підходи до визначення змісту, особливостей та класифікації політичних прав людини. Визначено основні політичні права і свободи громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні, розглянуто їх зміст та особливості реалізації. Проаналізовано сучасний стан адміністративно-правового забезпечення політичних прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні.

The main scientific approaches to understanding and classification of the political human rights and freedoms are considered. The main political human rights and freedoms of the citizens condemned to imprisonment in Ukraine are defined, and their content and specificity of realization are described. Analyzes of the contemporary situation of administrative-legal ensuring of political human rights and freedoms of citizens condemned to imprisonment in Ukraine were prepared.

Рассмотрены основные подходы к определению содержания, специфики и классификации политических прав человека. Выделены основные политические права и свободы граждан, осуждённых к лишению свободы в Украине, охарактеризованы их содержание и особенности реализации. Дан анализ современного состояния административно-правового обеспечения политических прав граждан, осуждённых к лишению свободы в Украине.
Keywords: адміністративно-правове забезпечення; засуджений до позбавлення волі; права та свободи; політичні права; участь в управлінні державними справами; administrative-legal ensuring; sentenced to imprisonment; rights and freedoms; political human rights; participate in state management; административно-правовое обеспечение; осуждённый к лишению свободы; права и свободы; политические права; участие в управлении государственными делами