Особливості розслідування злочинів проти правосуддя, що вчиняються шляхом порушення порядку відбування покарання або попереднього ув’язнення - Книженко, С. О.; Knyzhenko, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1944-4256 (Форум права. - 2016. - № 3. - С. 121–125, 2016)
Визначені основні особливості розслідування злочинів проти правосуддя, що вчиняються шляхом порушення порядку відбування покарання або попереднього ув’язнення. Автор розкрив типові слідчі ситуації початкового етапу розслідування таких злочині, визначив відповідні їм алгоритми дій слідчого. Розглянуті тактичні особливості проведення окремих слідчих (розшукових) дій та питання взаємодії слідчого з правоохоронними органами.

In the article the main features of investigating crimes committed by officers or other persons through failure to enforce justice. By investigating the situation revealed the typical initial phase of the investigation of such crimes defined algorithms actions of the investigator. It was considered tactical features of certain investigative (detective) actions and interaction with the police investigation.

Определены основные особенности расследования преступлений против правосудия, совершаемые путем нарушения порядка отбывания наказания или предварительного заключения. Автор раскрыл типичные следственные ситуации первоначального этапа расследования таких преступлений, навел соответствующие им алгоритмы действий следователя. Рассмотрены тактические особенности проведения отдельных следственных (розыскных) действий и вопросы взаимодействия следователя с правоохранительными органами.
Особенности расследования преступлений против правосудия, совершаемых путем нарушения порядка отбывания наказания или предварительного заключения
Features of Investigation of Crimes against Justice Committed By Violating the Order of Punishment or Detention
Книженко, С. О. Особливості розслідування злочинів проти правосуддя, що вчиняються шляхом порушення порядку відбування покарання або попереднього ув’язнення [Електронний ресурс] / С. О. Книженко // Форум права. – 2016. – № 3. – С. 121–125. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_3_24.pdf.
Книженко С. О. "особливості розслідування злочинів проти правосуддя, що вчиняються шляхом порушення порядку відбування покарання або попереднього ув’язнення." Форум права 3 (2016): 121–125.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; порушення порядку відбування покарання; злочини проти правосуддя; розслідування злочинів; криміналістична методика; нарушение порядка отбівания наказаний; преступления против правосудия; расследование преступлений; криминалистическая методика; crimes against justice; forensic methodology; investigation