Сучасні проблеми цифровізації військового обліку в Україні - Панова, І. В.; Panova, I. V.; Панова Ірина Вікторівна (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 32-36, 2023)
Зазначено, що належному та повному веденню військовому обліку в Україні мала сприяти б його цифровізація, яка могла б бути уже давно реалізована в рамках електронізації державних послуг. Увесь спектр дій пов’язаних з держаними обліками і реєстрами, в тому числі військового, мають бути реалізовані за допомогою сучасних засобів роботи держави з громадянами. Громадяни мають самі за допомогою зручних для них засобів надавати необхідну інформацію, і цифровізація військового обліку має тільки надати додаткові можливості для цього.

It is noted that the proper and complete maintenance of military records in Ukraine should be facilitated by its digitalization, which could have been implemented long ago as part of the electronicization of public services. The entire range of actions related to state records and registers, including military ones, must be implemented using modern means of the state's work with citizens. Citizens should provide the necessary information themselves using the means convenient for them, and digitalization of military records should only provide additional opportunities for this.

Отмечено, что надлежащему и полному ведению военного учета в Украине должна способствовать его цифровизация, которая могла бы быть уже давно реализована в рамках электронизации государственных услуг. Весь спектр действий, связанных с государственными учетами и реестрами, в том числе военного, должны быть реализованы с помощью современных средств работы государства с гражданами. Граждане должны сами с помощью удобных для них средств предоставлять необходимую информацию, и цифровизация военного учета должна предоставить дополнительные возможности для этого.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військовий облік; military record; военный учет; цифровізація; digitization; цифровизация; Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів; Unified state register of conscripts, conscripts and reservists; Единый государственный реестр призывников, военнообязанных и резервистов; ЄДРПВР