Особливості психологічних механізмів адаптації до стресових ситуацій у ветеранів - Павленко, Г. П.; Pavlenko H. P., H. P. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 152-154, 2023)
Відзначено, що підходи до психологічної підтримки та реабілітації ветеранів повинні бути індивідуалізованими та комплексними, враховуючи фізичні, психічні та соціальні аспекти їхньої адаптації. Розуміння цих механізмів стане основою для розробки ефективних програм, спрямованих на покращення якості життя та психічного благополуччя ветеранів.

It was noted that approaches to psychological support and rehabilitation of veterans should be individualized and comprehensive, taking into account physical, mental and social aspects of their adaptation. Understanding these mechanisms will provide the basis for the development of effective programs aimed at improving the quality of life and mental well-being of veterans.

Отмечено, что подходы к психологической поддержке и реабилитации ветеранов должны быть индивидуализированы и комплексны, учитывая физические, психические и социальные аспекты их адаптации. Понимание этих механизмов станет основой для разработки эффективных программ по улучшению качества жизни и психического благополучия ветеранов.
Keywords: ветерани; veterans; ветераны; стресові ситуації; stressful situations; стрессовые ситуации; адаптація; adaptation; адаптация; психологічні механізми; psychological mechanisms; психологические механизмы