Сучасні питання вдосконалення психологічної підготовки Національної поліції України в умовах воєнного стану - Ісаєва, О. В.; Isaieva, O. V.; Іншеков, М. В.; Inshekov, M. V.; Іншеков Михайло (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 83-85, 2023)
Наголошено, що найважливішим аспектом у роботі працівника Національної поліції України є психологічний стан. Він є таким же регулятором поведінки у воєнний час і має формуватися під час тактичних навчань, з психологічним впливом на працівників і подальшим аналізом виконаних завдань. Розвиток емоційного інтелекту, стресостійкості, вміння розуміти та керувати власними емоціями, оволодіння навичками саморегуляції є корисним для поліцейських, які несуть службу під час воєнного стану та на деокупованих територіях, бо від того, в якому стані буде співробітник Національної поліції, залежатиме його успішність у виконанні тактичних та оперативних завдань, і навіть його власні безпека, життя і здоров’я, а також безпека громадян.

It was emphasized that the most important aspect in the work of an employee of the National Police of Ukraine is the psychological state. It is the same regulator of behavior in wartime and should be formed during tactical exercises, with a psychological impact on employees and further analysis of completed tasks. Development of emotional intelligence, stress resistance, ability to understand and manage one's emotions, mastery self-regulatory skills are useful for on-duty police officers martial law and in the de-occupied territories, because it depends on what state it will be in an employee of the National Police, his success in performing tactical and operational tasks, and even his own safety, life and health, will depend on him, and as well as the safety of citizens.

Отмечено, что важнейшим аспектом в работе сотрудника Национальной полиции Украины является психологическое состояние. Оно является таким же регулятором поведения в военное время и должно формироваться во время тактических учений с психологическим влиянием на работников и последующим анализом выполненных задач. Развитие эмоционального интеллекта, стрессоустойчивости, умение понимать и управлять собственными эмоциями, овладение навыками саморегуляции является полезным для полицейских, которые несут службу во время военного положения и на деоккупированных территориях, потому что от того, в каком состоянии будет сотрудник Национальной полиции, будет зависеть его успешность в выполнении тактических и оперативных задач, а также его собственная безопасность, жизнь и здоровье, а также сохранность людей.
Keywords: психологічна підготовка; psychological preparation; психологическая подготовка; поліцейські; police; полицейские; воєнний стан; martial law; военное положение