Лексико-семантичні особливості юридичної термінології - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I. (Сучасні проблеми соціально-гуманітарних наук: Матеріали міжвузівської конференції (Харків, 2 червня 2017 р.) / МВС України, Харківський національний університет внутрішніх справ. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 24 - 27, 2017)
У дослідженні окреслено склад та специфіку системної огранізації української юридичної термінології, виділено основні тематичні групи, визначено особливості лексико-семантичних відношень (полісемії, омонімії, синонімії, антонімії), схарактеризовано зміни, які відбулися в складі юридичної термінології сучасної української літературної мови. The study outlines the composition and specificity of the systemic organization of Ukrainian legal terminology, highlights the main thematic groups, identifies the features of lexical-semantic relations (polysemias, homonymy, synonymy, antonymy), and describes the changes that have taken place in the legal terminology of modern Ukrainian literary language. В исследовании обозначены состав и специфика системной огранизации украинской юридической терминологии, выделены основные тематические группы, определены особенности лексико-семантических отношений (полисемии, омонимии, синонимии, антонимии), охарактеризованы изменения, которые произошли в составе юридической терминологии современного украинского литературного языка.
Lexico-semantic features of legal terminology
Єльнікова Н. І. Лексико-семантичні особливості юридичної термінології / Н. І. Єльнікова // Матеріали міжвузівської конференції ["Сучасні проблеми соціально-гуманітарних наук"], (Харків, 2 червня 2017 р.) / МВС України, Харківський національний університет внутрішніх справ. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 24 - 27.
Keywords: термінологічні одиниці; лексико-семантична група; полісемія; омонімія; синонімія; антонімія; антонимия; anthony; synonymy; синонимия; homonymy; омонимия; terminology units; терминологические единицы; лексико-семантическая группа; lexico-semantic group; polisemy; полисемия