До проблеми взаємодії Національної поліції з громадськістю та з іншими органами державної влади у сфері забезпечення прав і свобод дитини - Могілевська, Л. Г.; Mohilevska, L. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3312-9199 (Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2. - С. 225-229, 2020)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України та наукових поглядів учених досліджено проблему взаємодії Національної поліції з громадськістю та іншими органами державної влади у сфері забезпечення прав і свобод дитини. Обґрунтовано, що незалежно від суб’єкта, з яким співпрацює поліція, саме взаємодія дає змогу більш оперативно виявити та припинити порушення прав та свобод дитини, що, безперечно, позитивним чином відображається: по-перше, на якості захисту прав та свобод дитини, а по-друге, на іміджі самих органів Національної поліції України.

The article, based on the analysis of the current legislation of Ukraine and scientific views of scientists, examines the problem of interaction of the National Police with the public and other public authorities in the field of ensuring the rights and freedoms of the child. It is substantiated that regardless of the entity with which the police cooperates, it is the interaction that allows to more quickly detect and stop violations of the rights and freedoms of the child, which undoubtedly has a positive effect: first, on the quality of protection of children's rights and freedoms; secondly, on the image of the bodies of the National Police of Ukraine.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины и научных взглядов ученых исследована проблема взаимодействия Национальной полиции с общественностью и другими органами государственной власти в сфере обеспечения прав и свобод ребенка. Обосновано, что независимо от субъекта, с которым сотрудничает полиция, именно взаимодействие позволяет более оперативно выявить и прекратить нарушение прав и свобод ребенка, что, безусловно, положительным образом отражается: во-первых, на качестве защиты прав и свобод ребенка, а во-вторых, на имидже самих органов Национальной полиции Украины.
Могілевська, Л. До проблеми взаємодії Національної поліції з громадськістю та з іншими органами державної влади у сфері забезпечення прав і свобод дитини / Людмила Могілевська // Підприємництво, господарство і право. - 2020. - № 2. - С. 225-229. - DOI: https://doi.org/10.32849/2663-5313/2020.2.39
Keywords: Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; взаємодія з громадськістю; органи державної влади; права і свободи дитини; Национальная полиция Украины; взаимодействие с общественностью; органы государственной власти; права и свободы ребенка; rights and freedoms of the child; National Police of Ukraine; interaction with the public; public authorities; прокуратура; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дитина; ребенок; child