Англомовна термінологія як засіб розвитку мовної компетентності майбутніх фахівців - Шаповал, А. О.; Shapoval , A. O. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 18 трав. 2023 р.). – Кременчук - Харків : ХНУВС, 2023. – С. 538-539, 2023)
Стверджено, що викладання англійської мови як мови фаху повинно задовольняти освітні та особистісні потреби молодих людей, формувати в них навички успішного спілкування іноземною мовою в професійному середовищі.

It has been argued that teaching English as a professional language should satisfy the educational and personal needs of young people, form in them the skills of successful communication in a foreign language in a professional environment.

Утверждено, что преподавание английского как языка специальности должно удовлетворять образовательные и личностные потребности молодых людей, формировать у них навыки успешного общения иностранным языком в профессиональной среде.
Keywords: вищий навчальний заклад; institution of higher education; высшее учебное заведение; англомовна термінологія; English terminology; англоязычная терминология; мовна компетентність; language competence; языковая компетентность; майбутні фахівці авіації; future aviation specialists; будущие специалисты авиации