Аспекти та методи викладання міжнародних економічних відносин у вищих навчальних закладах України - Носач, І. В.; Nosach, І. V.; Водолазська, Н. В.; Vodolazska, N. V. (Бізнес Інформ. - 2020. - № 10. - С. 105-110, 2020)
Мета статті полягає в дослідженні аспектів та методів викладання міжнародних економічних відносин у закладах вищої освіти України. Аналізуючи останні дослідження та публікації науковців, було розглянуто загальнотеоретичні основи професійної підготовки майбутніх економістів міжнародних відносин. У статті висвітлено та теоретично обґрунтовано проблему підготовки майбутніх спеціалістів міжнародних економічних відносин у закладах вищої освіти України; визначено основні аспекти та методи щодо її усунення. Наведено методи викладання економічних дисциплін у вишах, які спрямовані на покращення навчального процесу, а також проведено аналіз застосування інформаційних технологій у процесі засвоєння матеріалу. Таким чином, професійна діяльність студента перш за все пов’язується з аналізом конкретного фактичного матеріалу, цифр, аналізу тощо. Проте це так виглядає лише на перший погляд, а якщо заглиблюватися в суть, то стає зрозумілим, що професіонал – економіст міжнародних відносин має бачити за аналізованою інформацією людей, дії та конкретні події. Загалом, можна сказати, що мета економічної освіти полягає у формуванні сучасного економічного мислення в контексті поєднання впорядкування економічної дійсності та усвідомлення свого місця в ній. У зв’язку з цим особлива увага держави має приділятися вищій освіті, зокрема вивченню міжнародних економічних відносин, підготовці конкурентоспроможних спеціалістів даного фаху. Задля цього повинні реалізовуватися нові підходи до впровадження технологій дистанційного навчання в умовах кредитно-трансферної системи організації освітнього процесу The article is aimed at studying aspects and methods of teaching international economic relations in higher education institutions of Ukraine. On analyzing the latest research and publications by scholars, the general theoretic foundations of professional training of future economists of international relations were considered. The article highlights and theoretically substantiates the problem of training future specialists of international economic relations in higher education institutions of Ukraine; the main aspects and methods for elimination of this problem are defined. The methods of teaching economic disciplines in universities, which are directed towards improving the educational process, are presented; the application of information technologies in the process of mastering the material is analyzed. Thus, the professional activity of the student is primarily connected with the analysis of specific factual material, figures, analysis, etc. However, such is the picture at first glance, and if you delve into the essence, it becomes clear that a professional – economist of international relations has to be able of figuring out people, actions and specific events in accordance with the information analyzed. In general, one can say that the purpose of economic education is to form modern economic thinking in the context of combining the ordering of economic reality and awareness of one’s place therein. In this regard, special attention should be paid to higher education, in particular the study of international economic relations, training of competitive specialists of this specialty. To do this, new approaches to the introduction of remote studying technologies in the conditions of credit and transfer system of organization of educational process should be implemented Цель статьи заключается в исследовании аспектов и методов преподавания международных экономических отношений в высших учебных заведениях Украины. Анализируя последние исследования и публикации ученых были рассмотрены общетеоретические основы профессиональной подготовки будущих экономистов международных отношений. В статье освещены и теоретически обоснованы проблемы подготовки будущих специалистов международных экономических отношений в высших учебных заведениях Украины, определяются основные аспекты и методы по ее устранению. Представлены методы преподавания экономических дисциплин в вузах, которые направлены на улучшение учебного процесса, а также проведен анализ применения информационных технологий в процессе усвоения материала. Таким образом, профессиональная деятельность студента в первую очередь связывается с анализом конкретного фактического материала, цифр, анализа. Но это так выглядит, когда смотреть только со стороны на работу экономиста, а если углубляться в суть, то профессионал-экономист международных отношений должен видеть за анализируемой информацией людей, действия и конкретные события. В общем, можно сказать, что цель экономического образования заключается в формировании современного экономического мышления в контексте сочетание познания упорядочения экономической действительности и осознания своего места в ней. В связи с этим особое внимание государства должно уделяться высшему образованию, в частности изучению международных экономических отношений, подготовке конкурентоспособных специалистов данной специальности. Для реализации этого необходимо применять новые подходы по внедрению технологий дистанционного обучения в условиях кредитно-трансферной системы организации образовательного процесса.
Аспекты и методы преподавания международных экономических отношений в высших учебных заведениях Украины
Aspects and Methods of Teaching International Economic Relations in Higher Educational Institutions of Ukraine
Носач І. В. Аналіз сучасних проблем і перспектив розвитку підприємств в Україні [Електронний ресурс] / І. В. Носач, Н. В. Водолазська // Бізнес Інформ. - 2021. - № 10. - С. 247-252. – Режими доступу: https://www.business-inform.net/export_pdf/business-inform-2020-10_0-pages-105_110.pdf
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; економіка; міжнародні економічні відносини; викладання у закладах вищої освіти; методика викладання; Україна; экономика; международные экономические отношения; преподавание в высших учебных заведениях; методика преподавания; Украина; economics; international economic relations; teaching in higher education institutions; teaching methods; Ukraine