Адміністративно-правові засади діяльності органів місцевого самоврядування в Україні у період війни - Попова, С. М.; Popova, S. M.; Мельничук, В. О.; Melnychuk, V. O.; Попова Світлана (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 65-67, 2024)
Підкреслено, що органи місцевого самоврядування в Україні відіграють ключову роль у забезпеченні життєдіяльності громад та підтримці соціальної стабільності в умовах воєнного стану. Їх діяльність регулюється комплексом адміністративно-правових норм, які адаптуються до викликів воєнного часу. Розглянуто загальні принципи діяльності органів місцевого самоврядування в умовах війни.

It is emphasized that local self-government bodies in Ukraine play a key role in ensuring the livelihood of communities and maintaining social stability under martial law. Their activities are regulated by a complex of administrative and legal norms that are adapted to the challenges of wartime. The general principles of the activities of local self-government bodies in the conditions of war are considered.

Подчеркнуто, что органы местного самоуправления в Украине играют ключевую роль в обеспечении жизнедеятельности общин и поддержании социальной стабильности в условиях военного положения. Их деятельность регулируется комплексом административно-правовых норм, адаптирующихся к вызовам военного времени. Рассмотрены общие принципы деятельности органов местного самоуправления в условиях войны.
Keywords: органи місцевого самоврядування; адміністративно-правові засади; воєнний стан; local self-government bodies; administrative and legal principles; martial law; органы местного самоуправления; административно-правовые основы; военное положение