Комунікативна компетентність в контексті рефлексивності у студентів журналістського факультету - Лещенко, К. А.; Leshchenko, K. A. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.). - Харків, 2018. - С. 55 - 59, 2018)
Зазначено, що одна з провідних цілей сучасної журналістської освіти – професійна підготовка комунікабельної особистості майбутнього фахівця, що передбачає розвиток та стимуляцію творчих резервів кожного студента журналіста, поглиблення самосвідомості та суб’єктності особистості, її здатності до самореалізації та творчого самовираження, формування та вдосконалення власної комунікативної компетентності.

It is noted that one of the main goals of modern journalism education is the professional training of a communicative personality of a future specialist, which provides for the development and stimulation of the creative reserves of each student of a journalist, the deepening of self-awareness and subjectivity of the personality, its ability to self-realization and creative self-expression, the formation and improvement of its own communication competence.

Отмечено, что одна из ведущих целей современного журналистского образования – профессиональная подготовка коммуникабельной личности будущего специалиста, предусматривающая развитие и стимуляцию творческих резервов каждого студента журналиста, углубление самосознания и субъектности личности, ее способности к самореализации и творческому самовыражению, формированию и совершенствованию собственной коммуникативной компетентности.
Лещенко К. А. Комунікативна компетентність в контексті рефлексивності у студентів журналістського факультету / К. А. Лещенко // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VII Харків. наук.-практ. конф. (м. Харків, 2 берез. 2018 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, ф-т № 6, Каф. соціології та психології. - Харків, 2018. - С. 55 - 59.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; комунікативна компетентність; рефлексивність; студенти; журналістський факультет; рефлексія; журналіст; коммуникативная компетентность; рефлексивность; студенты; журналистский факультет; рефлексия; журналист; communicative competence; reflexivity; students; faculty of journalism; reflection; faculty of journalism