Стан і перспектива ринку праці в Україні - Кікінчук, В. В.; Kikinchuk, V. V.; Кікінчук, В. Ю.; Kikinchuk, V. Yu.; Василь Васильович Кікінчук (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 176-178, 2024)
Констатовано, що цифровізація має великий потенціал і здатна не тільки полегшити людську працю, а й відкриває нові можливості для працівників і роботодавців, а саме - гнучкість і віддалена робота, мобільність, здійснення миттєвої комунікації, незважаючи на географічні кордони. Робота у віддаленому режимі забезпечила великій кількості українських громадян можливість працювати під час війни, зберігаючи своє робоче місце та заробітну плату.

It was found that digitalization has great potential and is able not only to facilitate human labor, but also opens up new opportunities for employees and employers, namely - flexibility and remote work, mobility, instant communication, regardless of geographical borders. Remote work provided a large number of Ukrainian citizens with the opportunity to work during the war, while maintaining their jobs and salaries.

Констатировано, что цифровизация обладает большим потенциалом и способна не только облегчить человеческий труд, но и открывает новые возможности для работников и работодателей, а именно – гибкость и отдаленная работа, мобильность, осуществление мгновенной коммуникации, несмотря на географические границы. Работа в отдаленном режиме обеспечила большому количеству украинских граждан возможность работать во время войны, сохраняя свое рабочее место и заработную плату.
Keywords: ринок праці; зайнятість населення; цифровізація; Україна; labor market; employment; digitalization; Ukraine; рынок труда; занятость населения; цифровизация; Украина