Кримінологічна характеристика та запобігання Національною поліцією втягненню неповнолітніх у протиправну діяльність : дисертація - Стаховський, Т. В.; Stakhovskyi, T. V.; Орлов, Ю. В. - науковий керівник (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
Дисертація присвячена комплексній кримінологічній характеристиці втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність (ст. 304 КК України) та розробці стратегічних і тактичних засад запобігання цим кримінальним правопорушенням Національною поліцією.

The dissertation is devoted to a comprehensive criminological characterization of the involvement of minors in illegal activities (Article 304 of the Criminal Code of Ukraine) and the development of strategic and tactical principles for the prevention of these criminal offenses by the National Police.
Criminological characteristics and prevention by the National Police of involvement of minors in illegal activities
Keywords: Україна; Дисертації. Dissertations; 081 – Право; злочинність; війна; діти; неповнолітній; жертва; втягнення у протиправну діяльність; пияцтво; жебрацтво; азартні ігри; підривна діяльність; кіберпростір; моральність; кримінологічна характеристика; механізм; детермінація; запобігання; протидія злочинності; стратегія; тактика; Національна поліція; crime; war; children; minor; victim; involvement in illegal activities; drunkenness; begging; gambling; subversive activities; cyberspace; morality; criminological characteristics; mechanism; determination; prevention; combating crime; strategy; tactics; National Police