Діяльність правоохоронних органів за доби Директорії УНР - Мусійко, А. А.; Musiiko , A. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 369-371, 2023)
Зазначено, що правління Директорії стало останнім етапом національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Правоохоронні органи цього часу мали декілька структур, які несли відповідальність за забезпечення миру та згоди на території України, що було вкрай важко, адже даний період характеризується частою зміною кордонів УНР.

It is noted that the rule of the Directory was the last stage of the national liberation struggle of 1917-1921. The law enforcement agencies of that time had several structures that were responsible for ensuring peace and harmony on the territory of Ukraine, which was extremely difficult, because this period was characterized by frequent changes in the borders of the Ukrainian People's Republic .

Отмечено, что правление Директории стало последним этапом национально-освободительной борьбы 1917-1921 гг. Правоохранительные органы этого времени имели несколько структур, которые несли ответственность за обеспечение мира и согласия на территории Украины, что было крайне тяжело, так как данный период характеризуется частой сменой границ УНР .
Keywords: історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; УНР; Українська Народна Республіка; Директорія; Directory; Директория; правоохоронні органи; police; правоохранительные органы