Особливості нормативно-правового регулювання провадження у справах про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Віталій Пчелін; Пчеліна Оксана Василівна (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 93-95, 2022)
Наголошено, що положення, на основі яких здійснюється нормативно-правове регулювання провадження в справах про адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, порушують ряд основоположних принципів такого провадження: презумпції невинуватості; індивідуалізації відповідальності та покарання; законності.

It was emphasized that the provisions on the basis of which the regulatory and legal regulation of proceedings in cases of administrative offenses in the field of road safety, fixed in automatic mode, violates a number of fundamental principles of such proceedings: presumption of innocence; individualization of responsibility and punishment; legality.

Отмечено, что положения, на основе которых осуществляется нормативно-правовое регулирование производства по делам об административных правонарушениях в сфере обеспечения безопасности дорожного движения, зафиксированы в автоматическом режиме, нарушают ряд основополагающих принципов: презумпции невиновности; индивидуализации ответственности и наказания; законности.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; автоматична фіксація правопорушень; automatic fixation of offenses; автоматическая фиксация правонарушений; адміністративні правопорушення; administrative offenses; административные правонарушения; забезпечення безпеки дорожнього руху; road safety; обеспечение безопасности дорожного движения; нормативно-правове регулювання; regulatory and legal regulation; нормативно-правовое регулирование