Психологічні передумови реалізації копінг-поведінки поліцейських у контексті адаптивного перфекціонізму - Бойко, С. М.; Boiko, S. M.; Філоненко, В. М.; Filonenko, V. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2662-1705 (Право і безпека. - 2021. - № 3 (82). - С. 38-48, 2021)
Репрезентовано результати дослідження психологічних передумов реалізації копінг- поведінки поліцейських у контексті адаптивної форми перфекціонізму. Теоретично обґрунтовано, що типи орієнтацій у важких ситуаціях і тенденції в ухваленні рішень виступають психологічними передумовами здійснення копінг-поведінки. Констатовано, що перфекціонізм в умовах професійного стресу обумовлює амбівалентні психологічні наслідки.

The results of the study of psychological preconditions for the implementation of the police officers` coping behavior in the context of an adaptive form of perfectionism are presented. Based on the theoretical analysis of scientific developments of domestic and foreign researchers, it is proved that the types of orientations in difficult situations and tendencies in decisionmaking are psychological prerequisites for coping behavior, the constructiveness of which determines professional efficiency and positive personalization of the police officers. It is stated that one of the personal factors of overcoming behavior in conditions of professional stress, characteristic for the activity of the police officers, is perfectionism, which, on the one hand, is an important condition for the perfect performance of police duties, but on the other hand, causes ambivalent psychological consequences in accordance with its adaptive or maladaptive form of expression.

Представлены результаты исследования психологических предпосылок реализации копинг-поведения полицейских в контексте адаптивной формы перфекционизма. Теоретически обосновано, что типы ориентаций в трудных ситуациях и тенденции в принятии решений выступают психологическими предпосылками осуществления копинг- поведения. Констатировано, что перфекционизм в условиях профессионального стресса обусловливает амбивалентные психологические последствия.
Psychological preconditions for the implementation of the police officers` coping behavior in the context of adaptive perfectionism
Психологические предпосылки реализации копинг-поведения полицейских в контексте адаптивного перфекционизма
Бойко, С. М. Психологічні передумови реалізації копінг-поведінки поліцейських у контексті адаптивного перфекціонізму / Світлана Миколаївна Бойко, Володимир Миколайович Філоненко // Право і безпека. - 2021. - № 3 (82). - С. 38-48. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2021.3.04.
Бойко С. М., Філоненко В. М. Психологічні передумови реалізації копінг-поведінки поліцейських у контексті адаптивного перфекціонізму. Право і безпека. 2021. № 3 (82). С. 38–48. DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2021.3.04.
Boiko, S. M., & Filonenko, V. M. (2021). Psychological Preconditions for the ImpleMentation of the Police Officers` Coping Behavior in the Context of Adaptive Perfectionism. Law and Safety, 3(82), 38–48. https://doi.org/10.32631/pb.2021.3.04.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; поліцейські; полицейские; police officers; копінг-поведінка; копинг-поведение; coping behavior; ухвалення рішень; принятие решений; decision making; перфекціонізм; перфекционизм; perfectionism; типи орієнтацій у важких ситуаціях; типы ориентаций в трудных ситуациях; types of orientations in difficult situations