Особливий психофізіологічний стан жінки як обов’язкова ознака суб’єкта злочину, передбаченого ст. 117 КК України - Шевченко, О. В.; Shevchenko, O. V. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 98-107., 2014)
У статті розглянуто ознаку суб’єкта злочину, передбаченого ст. 117 КК України, а саме «особливий психофізіологічний стан» матері при вчиненні дітовбивства. Досліджуються зміни у фізіологічній, психічній і психологічній сферах материнського організму під час вагітності та пологів. Автор пропонує нову редакцію ст. 117 КК України з зазначенням особливого психофізіологічного стану матері в якості обов’язкової ознаки даного складу злочину.

Subject’s component of crime provided by article 117 of the Criminal Code of Ukraine, namely «special psychophysiological state» of the mother while committing maternal infanticide, is considered in the article. The changes in the physiological, psychical and psychological spheres in maternal organism during pregnancy and childbirth are investigated. The author proposed a new redaction of article 117 of the Criminal Code of Ukraine with specifying special psychophysiological state of the mother as a mandatory feature of this crime.

В статье рассматривается признак субъекта преступления, предусмотренного ст. 117 УК Украины, а именно «особенное психофизиологическое состояние» матери при совершении детоубийства. Исследуются изменения в физиологической, психической и психологической сферах материнского организма во время беременности и родов. Автор предлагает новую редакцию ст. 117 УК Украины с указанием особенного психофизиологического состояния матери в качестве обязательного признака данного состава преступления.
Шевченко, О. В. Особливий психофізіологічний стан жінки як обов’язкова ознака суб’єкта злочину, передбаченого ст. 117 КК України/ О. В. Шевченко // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 6. - С. 98-107.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дітовбивство; особливий психофізіологічний стан; пологи; вагітність; обмежена осудність; дитина; вбивство; child; murder; infanticide; special psychophysiological state; childbirth; pregnancy; partial insanity; детоубийство; особенное психофизиологическое состояние; роды; беременность; ограниченная вменяемость; убийство; ребёнок