Національна складова ментальності правоохоронця в УСРР в 1920-х рр. - Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; Посохова, Я. С.; Posokhova, Y. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Бочаровські читання : тези доп. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю підгот. психологів у Харків. нац. ун-ті внутр. справ (Харків, 13 квіт. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 72-75, 2018)
Проаналізовано національний аспект ментальності правоохоронця в радянській Україні у 1920-х рр. з використанням методології французької школи «Анналів». Зроблена спроба визначити, як національний характер правоохоронців українського походження впливав на їх діяльність.

The national aspect of the mentality of a law enforcement officer in Soviet Ukraine in the 1920s was analyzed using the methodology of the French "Annals" school. An attempt was made to determine how the national nature of law enforcement officers of Ukrainian origin influenced their activities.

Проанализирован национальный аспект ментальности правоохранителя в советской Украине в 1920-х гг. с использованием методологии французской школы «Анналов». Сделана попытка определить, как национальный характер правоохранителей украинского происхождения влиял на их деятельность.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Історія. Наука. Культура. History. Science. Culture. История. Наука. Культура; Психологія. Рsychology. Психология; історична психологія; historical psychology; историческая психология; ментальність; mentality; ментальность; національний характер правоохоронців; national nature of law enforcement officers; национальный характер правоохранителей; міліція; police; милиция