Адміністративно-правові засоби забезпечення особистої безпеки поліцейського під час застосування заходів поліцейського примусу або поліцейського піклування - Шевченко, Т. В.; Shevchenko, T. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0366-7217 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 511-512., 2019)
Автором зазначено, що особиста безпека поліцейського під час застосування превентивних та примусових поліцейських заходів це – система організаційно-правових, фізичних і тактико-психологічних заходів, які дозволяють забезпечити збереження життя та здоров’я поліцейського і підтримувати високий рівень ефективності його професійних дій. Забезпечення особистої безпеки поліцейських в зазначених умовах, перш за все, базується на достатньому рівні професійно- психологічної готовності працівників.

The author noted that the personal security of a police officer in the application of preventive and coercive police measures is a system of organizational, legal, physical and tactical-psychological measures that ensure the preservation of the life and health of a police officer and maintain a high level of efficiency of his professional actions. Ensuring the personal safety of police officers in these conditions, first of all, is based on a sufficient level of professional and psychological readiness of employees.

Автором отмечено, что личная безопасность полицейского при применении превентивных и принудительных полицейских мероприятий это система организационно-правовых, физических и тактико-психологических мероприятий, которые позволяют обеспечить сохранение жизни и здоровья полицейского и поддерживать высокий уровень эффективности его профессиональных действий. Обеспечение личной безопасности полицейских в указанных условиях, прежде всего, базируется на достаточном уровне профессионально-психологической готовности работников.
Шевченко, Т. В. Адміністративно-правові засоби забезпечення особистої безпеки поліцейського під час застосування заходів поліцейського примусу або поліцейського піклування / Т. В. Шевченко // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 511-512.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; ефективність правового гарантування особистої безпеки; эффективность правового обеспечения личной безопасности; effectiveness of legal support for personal security; гарантування особистої безпеки поліцейського; обеспечение личной безопасности полицейского; ensuring the personal safety of a police officer; безпека поліцейського; безопасность полицейского; police officer safety; адміністративно-правовий примус; административно-правовое принуждение; administrative-legal coercion; особиста безпека поліцейського; личная безопасность полицейского; police officer's personal safety; заходи поліцейського примусу; меры полицейского принуждения; police coercion