Особливості інтелектуального розвитку в молодшому шкільному віці - Петрова, Д. В.; Petrova , D. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 161-163, 2023)
Зазначено, що інтелектуальний розвиток у молодшому шкільному віці є важливим і складним процесом. Від ступеня сформованості пізнавальних процесів залежить успішність навчання в школі, а також подальший розвиток особистості дитини. Для того щоб забезпечити повноцінний інтелектуальний розвиток молодшого школяра, необхідно враховувати його вікові особливості, а також використовувати ефективні методи навчання і виховання.

It is noted that intellectual development in primary school age is an important and complex process. From the degree of cognitive developmentth e success of studying at school, as well as further, depends on the processes development of the child's personality. In order to ensure the full-fledged intellectual development of a junior high school student, it is necessary to take into account his age characteristics, as well as to use effective methods of education and upbringing.

Отмечено, что интеллектуальное развитие в младшем школьном возрасте является важным и сложным процессом. От степени сформированности познавательных процессов зависит успешность обучения в школе, а также дальнейшее развитие личности ребенка. Чтобы обеспечить полноценное интеллектуальное развитие младшего школьника, необходимо учитывать его возрастные особенности, а также использовать эффективные методы обучения и воспитания.
Keywords: дитина; молодший шкільний вік; інтелектуальний розвиток; child; younger school age; intellectual development; ребенок; младший школьный возраст; интеллектуальное развитие