Напрями удосконалення організаційно-економічного механізму державного регулювання залучення інвестицій - Федоров, Г. О.; Fedorov, H. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2236-8290 (Державне будівництво. – 2018. – № 1, 2018)
У статті проведено теоретичний аналіз підходів до розгляду понять «механізм» та «організаційно економічний механізм», запропоновано визначення поняття «організаційно-економічний механізм державного регулювання залучення інвестицій», запропоновано на основі важливих характеристик процесу державного регулювання використання нових підходів до державного регулювання залучення інвестицій, обґрунтовано необхідність удосконалення організаційно-економічного механізму державного регулювання залучення іноземних інвестицій в Україні, сформовано та запропоновано основні напрями удосконалення організаційно-економічного механізму регулювання залучення іноземних інвестицій.

The article deals with theoretical analysis of approaches to the consideration of the concepts of "mechanism" and "organizational and economic mechanism"; the definition of the concept of "organizational and economic mechanism of state regulation of investment attraction" is proposed, based on the important characteristics of the state regulation process, the use of new approaches to state regulation of investment attraction, the necessity of improvement of the organizational and economic mechanism of state regulation of attraction of foreign investments in Ukraine is substantiated, the main directions of improvement of the organizational and economic mechanism of regulation of attraction of foreign investments were formulated and proposed.

В статье проведен теоретический анализ подходов к рассмотрению понятий «механизм» и «организационно экономический механизм», предложено определение понятия «организационно-экономический механизм государственного регулирования привлечения инвестиций», предложено на основе основных характеристик процесса государственного регулирования использования новых подходов к государственному регулированию привлечения инвестиций, обоснована необходимость совершенствования организационно-экономического механизма государственного регулирования привлечения иностранных инвестиций в Украину, сформирован и предложены основные направления совершенствования организационно-экономического механизма регулирования привлечения иностранных инвестиций.
Направления совершенствования организационно-экономического механизма государственного регулирования привлечения инвестиций
Directions of improvement of organizational and economic mechanism of state regulation of investment attraction
Федоров, Г. О. Напрями удосконалення організаційно-економічного механізму державного регулювання залучення інвестицій [Електронний ресурс] / Г. О. Федоров // Державне будівництво. – 2018. – № 1. – Режим доступу: http://www.kbuapa.kharkov.ua/e-book/db/2018-1/index.html.
Keywords: Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; інвестиції; державне регулювання; залучення інвестицій; механізм; іноземні інвестиції; організаційно-економічний механізм; investments; state regulation; attraction of investments; mechanism; foreign investments; organizational and economic mechanism; инвестиции; государственное регулирование; привлечение инвестиций; механизм; иностранные инвестиции; организационно-экономический механизм; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации