Сучасні інструменти аналітичної роботи для підрозділів Національної поліції України - Онищенко, Ю. М.; Onyshchenko, Y. М.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7755-3071; Шарабан, О. І.; Sharaban, O. I. (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 123-124, 2019)
Зазначено, що за наявності необхідної кількості даних про злочинне угруповання та злочини, до яких воно має пряме чи опосередковане відношення, фахівці-аналітики, обробляючи дані оперативних зведень та інформацію з відкритих джерел за допомогою спеціалізованих програм (класу ІВМ І2), обробляючи та аналізуючи великі масиви даних, зможуть надавати ефективну допомогу для розкриття злочинів, що вчиняються за складними схемами.

It is noted that in the presence of the necessary amount of data on a criminal group and crimes to which it is directly or indirectly related, analysts, processing operational reports and information from open sources using specialized programs (IBM I2 class), processing and analyzing large data arrays will be able to provide effective assistance in solving crimes committed according to complex schemes.

Отмечено, что при наличии необходимого количества данных о преступной группировке и преступлениях, к которым она имеет прямое или опосредованное отношение, специалисты-аналитики, обрабатывая данные оперативных сводок и информацию из открытых источников с помощью специализированных программ (класса IBM I2), обрабатывая и анализируя крупные массивы данных, смогут оказывать эффективную помощь для раскрытия преступлений, совершаемых по сложным схемам.
Онищенко Ю. М. Сучасні інструменти аналітичної роботи для підрозділів Національної поліції України / Ю. М. Онищенко, О. І. Шарабан // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 123-124.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; IBM І2; аналітична база даних; IBM i2 iBridge; IBM i2 Analyst’s Notebook; IBM i2 iBridge; система I2; спеціалізовані програми; аналітична робота; аналитическая база данных; специализированные программы; аналитическая работа; analytical database; analytical work; specialized programs