Проблеми розвитку малого та середнього підприємства в Україні і шляхи їх вирішення - Ющенко, Я. В.; Yushchenko, Ya. V.; Яценко, Т. П.; Yatsenko, T. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 610-614, 2023)
Наголошено на необхідності завершити процес реформування державної системи підтримки розвитку підприємництва, розподілити функції між центральними органами виконавчої влади, а також державними службами та агенціями, створити спеціалізовану державну агенцію, відповідальну за політику в сфері підтримки малого та середнього підприємства.

It was emphasized the need to complete the process of reforming the state system of support for the development of entrepreneurship, to distribute functions between central executive bodies, as well as state services and agencies, to create a specialized state agency responsible for policy in the field of supporting small and medium-sized enterprises.

Отмечена необходимость завершить процесс реформирования государственной системы поддержки развития предпринимательства, распределить функции между центральными органами исполнительной власти, а также государственными службами и агентствами, создать специализированное государственное агентство, ответственное за политику в сфере поддержки малого и среднего предприятия.
Keywords: підприємницька діяльність; entrepreneurship; предпринимательская деятельность; малі та середні підприємства; small and medium enterprises; малые и средние предприятия; державна політика; state policy; государственная политика