Специфіка психологічної ресурсності у педагогів з різним стажем роботи - Сергієнко, Л. В.; Serhiienko, L. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 182-184, 2023)
Зазначено, що психологічна ресурсність особистості – це здатність людини актуалізувати власні психологічні ресурси з метою саморозвитку, саморозкриття у взаєминах та надання підтримки іншим. Висвітлено специфіку психологічної ресурсності педагогів з різним стажем роботи.

It is noted that the psychological resourcefulness of an individual is the ability of a person to actualize his own psychological resources for the purpose of self-development, self-disclosure in relationships and providing support to others. The specifics of the psychological resourcefulness of teachers with different work experience are highlighted.

Отмечено, что психологическая ресурсность личности – это способность человека актуализировать собственные психологические ресурсы в целях саморазвития, самораскрытия во взаимоотношениях и предоставления поддержки другим. Освещена специфика психологической ресурсности педагогов с разным стажем работы.
Keywords: психологічна ресурсність; педагог; стаж роботи; psychological resourcefulness; teacher; work experience; психологическая ресурсность; стаж работы