Проблеми правового регулювання запобігання кіберзлочинності органами внутрішніх справ - Кравцова, М. О.; Kravtsova, M. O. (Європейські перспективи. – 2014. – № 10. – С. 118-124, 2014)
У статті проведено аналіз нормативно-правових актів України щодо діяльності органів внутрішніх справ, направленої на виявлення та запобігання кіберзлочинності. Встановлено, що на теперішній час не існує єдиного основного законодавчого акту, який би чітко регулював діяльність органів внутрішніх справ у сфері запобігання кіберзлочинності. На підставі проведеного аналізу визначено, що в результаті одночасної дії декількох нормативних актів у зазначеній сфері існують неузгодженості щодо завдань, функцій та порядку взаємодії підрозділів органів внутрішніх справ; відсутність законодавчо-розроблених понять щодо запобігання кіберзлочинності. Також дослідженням виявлено неузгодженість деяких правових актів України з міжнародними актами.

The article describes the analysis of legal acts of Ukraine concerning the activities of internal affairs aimed at the detection and prevention of cybercrime. It was found that at present there is no single primary legislation that would clearly regulate the activities of law-enforcement bodies in the area of prevention of cybercrime. Based on this analysis, it is determined that the simultaneous action of several regulations in this area, there are inconsistencies regarding the tasks, functions, and procedures of interaction of divisions of internal affairs; the absence of legislation on the prevention of the developed concepts of cybercrime. Also, the study found some inconsistency of legal acts of Ukraine with international acts.

В статье изложен анализ нормативно-правовых актов Украины относительно деятельности органов внутренних дел, направленных на выявление и предупреждение киберпреступности. Установлено, что в настоящее время не существует единого основного законодательного акта, который бы четко регулировал деятельность органов внутренних дел в сфере предупреждения киберпреступности. На основании проведенного анализа определено, что в результате одновременного действия нескольких нормативных актов в указанной сфере существуют несогласованности относительно заданий, функций и порядка взаимодействия подразделений органов внутренних дел; отсутствие законодательно разработанных понятий относительно предупреждения киберпреступности. Также исследованием установлено несогласованность некоторых правовых актов Украины с международными актами.
Кравцова, М. О. Проблеми правового регулювання запобігання кіберзлочинності органами внутрішніх справ / М. О. Кравцова // Європейські перспективи. – 2014. – № 10. – С. 118-124.
Кравцова М. О. "Проблеми правового регулювання запобігання кіберзлочинності органами внутрішніх справ." Європейські перспективи 10 (2014): 118-124.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; кіберзлочинність; киберпреступность; cybercrime; запобігання кіберзлочинності; предотвращение киберпреступности; cybercrime prevention; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation