Поняття судової балістики та її значення - Сопільник, Д. Ю.; Sopilnyk, D. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 531-533, 2024)
Зазначено, що судова (криміналістична) балістика – галузь криміналістичної техніки, що вивчає вогнепальну зброю і сліди її застосування та розробляє засоби і методи дослідження балістичних об’єктів з метою розслідування злочинів.

It is noted that forensic (forensic) ballistics is a branch of forensic technology that studies firearms and traces of their use and develops means and methods of researching ballistic objects for the purpose of investigating crimes.

Отмечено, что судебная (криминалистическая) баллистика – отрасль криминалистической техники, которая изучает огнестрельное оружие и следы его применения и разрабатывает средства и методы исследования баллистических объектов с целью расследования преступлений.
Keywords: криміналістична техніка; судова балістика; вогнепальна зброя; forensic equipment; forensic ballistics; firearms; криминалистическая техника; судебная баллистика; огнестрельное оружие