Стан імплементації Директиви № 89/391/ЄЕС «Про встановлення заходів із заохочення поліпшення охорони здоров’я та безпеки праці працівників» у законодавство України - Амелін, А. О.; Amelin, A. O. (Питання сучасної науки і права : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти (м. Суми, 23 квіт. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 249-251, 2021)
Визначено, що імплементування Директиви 89/391/ЄЕС позитивно вплине на розвиток системи охорони праці на державному рівні та дійове її втілення на рівні окремих підприємств з урахуванням міжнародного досвіду, особливо досвіду країн Євросоюзу, надасть змогу більш ефективно запобігати небезпечним та шкідливим умовам праці, сприяти зменшенню травматизму, скороченню нещасних випадків на підприємстві, підвищенню продуктивності праці.

It was determined that the implementation of Directive 89/391/EEC will positively affect the development of the labor protection system at the state level and its effective implementation at the level of individual enterprises, taking into account the international experience, especially the experience of the European Union countries, will make it possible to more effectively prevent dangerous and harmful working conditions, contribute to the reduction of injuries, reduce accidents at the enterprise, and increase labor productivity.

Определено, что имплементирование Директивы 89/391/ЕЭС окажет положительное влияние на развитие системы охраны труда на государственном уровне и действенное ее воплощение на уровне отдельных предприятий с учетом международного опыта, особенно опыта стран Евросоюза, позволит более эффективно предотвращать опасные и вредные условия труда, способствовать уменьшению травматизма, сокращению несчастных случаев на предприятии, повышению производительности труда.
Keywords: охорона праці; security labor; охрана труда; Директива; Directive; імплементація; implementation; имплементация; роботодавець; employer; работодатель; працівник; employee; работник