Забезпечення функціонування державними органами інформаційно-комунікативних систем під час воєнного стану - Гуртова, К. М.; Hurtova, K. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7788-5132 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 40-41, 2022)
Зазначено, що через воєнний стан доступ до багатьох реєстрів був тимчасово обмежений, оскільки деякі дані, які в мирний час використовуються для боротьби з корупцією, розвитку економіки та побудови демократичного суспільства, потенційно можуть бути використані росією проти України. Тому одним із основних завдань суспільства після завершення війни залишається контроль за прозорістю рішень, ухвалених державою за цей період, та перевірка наявності фактичного доступу до інформації у реєстрах, зокрема тих, які становлять суспільний інтерес.

It was noted that due to the state of war, access to many registers was temporarily limited, as some data, which in peacetime are used to fight corruption, develop the economy and build a democratic society, could potentially be used by Russia against Ukraine. Therefore, one of the main tasks of society after the end of the war remains control over the transparency of the decisions made by the state during this period, and verification of actual access to information in the registers, in particular those that are of public interest.

Отмечено, что из-за военного положения доступ ко многим реестрам был временно ограничен, поскольку некоторые данные, которые в мирное время используются для борьбы с коррупцией, развития экономики и построения демократического общества, могут быть использованы Россией против Украины. Поэтому одной из основных задач общества после завершения войны остается контроль за прозрачностью решений, принятых государством за этот период, и проверка наличия фактического доступа к информации в реестрах, в том числе представляющих общественный интерес.
Гуртова, К. М. Забезпечення функціонування державними органами інформаційно-комунікативних систем під час воєнного стану / Ксенія Миколаївна Гуртова // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 40-41.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державні органи; government agencies; государственные органы; інформаційно-комунікаційні системи; information and communication systems; информационно-коммуникационные системы; воєнний стан; martial law; военное положение; захист інформації; information protection; защита информации