Служба у Службі безпеки України як різновид найманої праці - Юзишен, М. С.; Yuzyshen, M. S. (Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів XXI століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : Міжнар. наук.-практ. конф. : у 2-х т. (м. Одеса, 19 трав. 2023 р.). - Одеса, 2023. - Т. 1. - С. 543-546, 2023)
Зазначено, що служба службовців Служби безпеки України є різновидом найманої праці особливого характеру. Служба виявляється у тому, що службовці виконують посадові обов’язки, передбачені законодавством, посадовою інструкцією та функціональними обов’язками.

It is noted that the service of employees of the Security Service of Ukraine is a type of hired labor of a special nature. The service is manifested in the fact that the employees perform the official duties provided for by the law, the job description and functional duties.

Отмечено, что служба служащих Службы Украины является разновидностью наемного труда особого характера. Служба выражается в том, что служащие исполняют должностные обязанности, предусмотренные законодательством, должностной инструкцией и функциональными обязанностями.
Keywords: Україна; державна служба; Служба безпеки України; наймана праця; трудове право; Security Service of Ukraine; paid work; Служба безопасности Украины; наемный труд; Ukraine; Украина