Інституційна природа фінансового контролю за видатками фізичних осіб - Лученцов, Г. В.; Luchentsov, G. V. (Форум права. - 2017. - № 3. - С. 114–118, 2017)
На підставі аналізу точок зору науковців в сфері теорії права, фінансового та адміністративного права, автором висунуто гіпотезу щодо зародження міжгалузевого (об’єднуються норми фінансового та адміністративного права) інституту контролю за видатками фізичних осіб. На початковому рівні означеним інститутом мають охоплюватись спеціальні правові норми, власні правові принципи, правовідносини та процедурні особливості реалізації норм.

On the basis of scientists’ opinions in the field of legal theory, financial and administrative law, the author puts forward a theory of the origin of independent intersectoral (the merge of financial and administrative law legal standards) institution of financial control of expenses of individuals. At the entry level such institution must comprise special legal standards, personal legal principles, legal relations and procedural features of the standards’ implementation.

На основании анализа точек зрения ученых в области теории права, финансового и административного права, автором выдвинута гипотеза о зарождении межотраслевого (объединяются нормы финансового и административного права) института контроля за расходами физических лиц. На начальном уровне указанным институтом должны охватываться специальные правовые нормы, собственные правовые принципы, правоотношения и процедурные особенности реализации норм.
Институционная природа финансового контроля за расходами физических лиц
Institutional Nature of Financial Control of Expenses of Individuals
Лученцов, Г. В. Інституційна природа фінансового контролю за видатками фізичних осіб [Електронний ресурс] / Г. В. Лученцов // Форум права. - 2017. - № 3. - С. 114–118. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FP_index.htm_2017_3_21.
Лученцов Г. В. "Інституційна природа фінансового контролю за видатками фізичних осіб." Форум права 3 (2017): 114–118.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фінансовий контроль; інститут права; финансовый контроль; видатки фізичних осіб; расходы физических лиц; физические лица; expenditure; расходы; financial control; фізична особа; financial control of expenses of individuals; financial control; expenses of individuals