Підприємницька діяльність як об’єкт адміністративно-правового регулювання - Чорна, А. М.; Chorna, A. M. (Підприємництво, господарство і право. - 2017. - № 5. - С. 128-132, 2017)
У статті досліджено підходи вчених до визначення понять «правове регулювання» та «адміністративно-правове регулювання». Наголошено, що підприємництво не може самостійно вирішувати складні регіональні проблеми, що виникають під впливом історичних, національних, демографічних та інших неринкових факторів. Для їх вирішення потрібне втручання держави, її відповідна регіональна політика.

The article on monographic study levels vision of lawyers term „regulation“ and „administrative regulation“. Emphasized that business alone can not solve complex regional problems arising under the influence of historical, national, demographic and other non-market factors. For their solution requires state intervention on its regional policy.

В статье исследованы взгляды юристов на понятия «правовое регулирование» и «административноправовое регулирование». Отмечено, что предпринимательство не может самостоятельно решать сложные региональные проблемы, возникающие под влиянием исторических, национальных, демографических и других нерыночных факторов. Для их решения необходимо вмешательство государства, его соответствующая региональная политика.
Чорна, А. Підприємницька діяльність як об’єкт адміністративно-правового регулювання / Аліна Чорна // Підприємництво, господарство і право. - 2017. - № 5. - С. 128-132.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; підприємницька діяльність; правове регулювання; адміністративно-правове регулювання; entrepreneurship; legal regulation; administrative and legal regulation; предпринимательская деятельность; правовое регулирование; административно-правовое регулирование