Поняття об’єкту цивільних прав: традиції та сучасність - Сліпченко, С. О.; Slipchenko, S. O. (Доктрина приватного права: традиції та сучасність: матеріали XX наук.-практ. конф., присвяч. 100-й річниці з дня народж. д-ра юрид. наук, проф., чл.-кор. АН УРСР, ректора Харків. юрид. ін-ту (1962–1987 рр.) В. П. Маслова (м. Харків, 4 лют. 2022 р.). – Харків: Право, 2022. - С. 127-132, 2022)
Зазначено, що розумінню об’єкта цивільних прав надається важливе значення в теорії цивільного права. Від властивостей об’єкта залежить механізм правового регулювання тих чи інших цивільних відносин, можливість чи неможливість укладення певних правочинів, вибір способів захисту порушених прав тощо.

It is noted that the understanding of the object of civil rights is given an important importance in the theory of civil law. From the mechanism of legal regulation of certain civil relations, the possibility or impossibility of concluding certain transactions, the choice of ways to protect violated rights, etc., depends on the properties of the object.

Указано, что пониманию объекта гражданских прав придается важное значение в теории гражданского права. От свойств объекта зависит механизм правового регулирования тех или иных гражданских отношений, возможность или невозможность заключения определенных сделок, выбор способов защиты нарушенных прав и т.п.
Keywords: об’єкт цивільних прав; object of civil rights; объект гражданских прав; матеріальні блага; material goods; материальные блага; нематеріальні блага; intangible benefits; нематериальные блага