Вдосконалення процесу формування об’єктів комунальної власності - Соловей, Н. С.; Solovei, N. S. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.). – Харків, 2016.– С. 225-229, 2016)
Наголошено, що невід’ємною економічною основою місцевого самоврядування є комунальна власність, особлива, самостійна форма власності, яка поєднує у собі декілька елементів, одним із яких є об’єкти власності. Потрібно чітко розмежовувати об’єкти права комунальної власності, від інших форм власності, що має важливе значення для реалізації права комунальної власності. Крім того всі об’єкти комунальної власності потребують окремої класифікації та визначення з метою їх ефективного практичного використання та управління ними.

It is emphasized that the integral economic basis of local self-government is communal property, a special, independent form of property that combines several elements, one of which are property objects. It is necessary to clearly distinguish the objects of the right of communal property from other forms of ownership, which is important for the realization of the right of communal property. In addition, all objects of communal property require a separate classification and definition for the purpose of their effective practical use and management.

Отмечено, что неотъемлемой экономической основой местного самоуправления является коммунальная собственность, особая, самостоятельная форма собственности, объединяющая несколько элементов, одним из которых являются объекты собственности. Нужно четко разграничить объекты права коммунальной собственности от других форм собственности, что имеет важное значение для реализации права коммунальной собственности. Кроме того, все объекты коммунальной собственности нуждаются в отдельной классификации и определении с целью их эффективного практического использования и управления ими.
Соловей, Н. С. Вдосконалення процесу формування об’єктів комунальної власності / Наталія Сергіївна Соловей // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 225-229.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; комунальна власність; communal property; коммунальная собственность; право комунальної власності; right of communal property; право коммунальной собственности; об’єкти комунальної власності; objects of communal property; объекты коммунальной собственности; місцеве самоврядування; local governments; местное самоуправление