Інститут імпічменту президента в системі стримувань і противаг: світовий досвід - Гуртова, К. М.; Hurtova, K. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7788-5132 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020. - С. 165-166, 2020)
Тези доповіді призначені аналізу інституту імпічменту президента. Міжнародний досвід свідчить, що у високорозвинених країнах імпічмент явище вкрай рідкісне.

The theses of the report are devoted to the analysis of the institution of impeachment of the president. International experience shows that impeachment is extremely rare in highly developed countries.

Тезисы доклада посвящены анализу института импичмента президента. Международный опыт свидетельствует, что в высокоразвитых странах импичмент явление крайне редкое.
Гуртова, К. М. Інститут імпічменту президента в системі стримувань і противаг: світовий досвід / К. М. Гуртова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / [редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.] ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020. - С. 165-166.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; імпічмент.impeachment.импичмент.; президент; зарубіжний досвід; impeachment; импичмент; president; foreign experience; зарубежный опыт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации