Початок підготовки охоронців правопорядку в Харкові (1917 р.) - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917– 2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2017. – С. 20-21, 2017)
У тезах доповіді розкрито початковий етап підготовки органів правоохоронців у Харкові в рамках подій Української революції 1917–1921 рр.

The theses of the report reveal the initial stage of training of law enforcement agencies in Kharkiv within the framework of the events of the Ukrainian Revolution of 1917-1921.

В тезисах доклада раскрыт начальный этап подготовки органов правоохранителей в Харькове в рамках событий Украинской революции 1917-1921 гг.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Історія. History. История; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правоохоронні органи; law enforcement agencies; правоохранительные органы; Вільне козацтво; Свободное козачество; 1917 г.; Харківщина; Харьковщина; Kharkiv region