До проблеми трудової відповідальності працівників - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 4. - С. 79-83, 2017)
Досліджено теоретичні підходи щодо розуміння понять матеріальної та дисциплінарної відповідальності працівників. Наголошено, що саме деліктоздатність працівника передбачає його здатність до юридичної відповідальності. Запропоновано внести зміни до чинного Кодексу законів про працю України в частині того, що у своїй сукупності дисциплінарна та матеріальна відповідальність утворюють трудову відповідальність.

The article, based on an analysis of scientific views of scientists and current legislation of Ukraine, the theoretical approaches to understanding the concepts of material and discipline employees. Emphasized that it delictuality worker provides his ability to incur legal liability. Proposed amendments to the existing Labor Code of Ukraine regarding the fact that in its entirety and disciplinary liability form labor responsibility.

Исследованы теоретические подходы к пониманию понятий материальной и дисциплинарной ответственности работников. Отмечено, что именно деликтоспособность работника предполагает его способность к юридической ответственности. Предложено внести изменения в действующий Кодекс законов о труде Украины в части того, что в своей совокупности дисциплинарная и материальная ответственность образуют трудовую ответственность.
Keywords: матеріальна відповідальність; material responsibility; материальная ответственность; дисциплінарна відповідальність; disciplinary responsibility; дисциплинарная ответственность; трудова відповідальність; labor responsibility; трудовая ответственность; працівник; employee; работник