Зарубіжний досвід регулювання робочого часу працівників - Козлова, Є. М.; Kozlova, Ye. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 219-221, 2025)
В Україні норми робочого часу збігаються з більшістю цивілізованих країн Європи. Означене має позитивне значення з огляду на євроінтеграційні процеси в державі. Разом із цим прослідковується світова тенденція до зменшення обсягу робочого часу, що обумовлене, як елементами роботизації виробництва, так і збільшенням вільного часу працівників, який вони можуть використовувати для особистого розвитку та економічного поліпшення стану країни.

In Ukraine, working hours standards coincide with most civilized European countries. This has a positive significance in view of the European integration processes in the country. At the same time, there is a global trend towards a reduction in working hours, which is due both to elements of production robotization and to an increase in workers' free time, which they can use for personal development and economic improvement of the country.
Keywords: зарубіжний досвід; робочий час; працівник; foreign experience; working hours; employee