Перспективи розвитку криміналістичної техніки - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчеліна Оксана Василівна (Науковий вісник публічного та приватного права. – 2020. – Вип. 2. – С. 250-254, 2020)
У статті наголошено на необхідності переглянути наукові підходи до структурування криміналістичної науки для максимального приближення її теоретичних розробок до практичних потреб правоохоронних органів і судово-експертних установ. Запропоновано змінити структуру криміналістичної техніки; оновити та вдосконалити криміналістичні технічні засоби, методи й алгоритм збирання та дослідження слідів кримінальних правопорушень; розробити криміналістичні рекомендації стосовно використання сучасних методів і засобів збирання та дослідження слідів злочину у кримінальному провадженні.

The article emphasizes the need to review scientific approaches to the structuring of forensic science in order to bring its theoretical developments as close as possible to the practical needs of law enforcement agencies and forensic institutions. It is proposed to change the structure of forensic equipment; update and improve forensic technical means, methods and algorithm for collecting and investigating traces of criminal offenses; develop forensic recommendations for the use of modern methods and means of collecting and investigating traces of crime in criminal proceedings.

В статье отмечена необходимость пересмотреть научные подходы к структурированию криминалистической науки для максимального приближения ее теоретических разработок к практическим потребностям правоохранительных органов и судебно-экспертных учреждений. Предложено изменить структуру криминалистической техники; обновить и усовершенствовать криминалистические технические средства, методы и алгоритм собирания и исследования следов уголовных правонарушений; разработать криминалистические рекомендации по использованию современных методов и средств собирания и исследования следов преступления в уголовном производстве.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; криміналістична техніка; криминалистическая техника; forensic technique; криміналістичні технічні засоби; криминалистические технические средства; forensic technical means; Україна. Ukraine. Украина; криміналістичні рекомендації; криминалистические рекомендации; forensic recommendations; збирання та дослідження слідів кримінального правопорушення; собирание и исследование следов уголовного преступления; collection and investigation of traces of a criminal offense