Тримання під вартою як запобіжний захід у кримінальному провадженні : монографія - Даль, А. Л.; Dal, A. L.; Абламський, С. Є.; Ablamskyi, S. Ye.; Абламський Сергій Євгенович; Олександр Юхно (Харків : ХНУВС ; Панов, 2017. – 238 с., 2017)
Монографію присвячено комплексному вивченню теоретичних, законодавчих і прикладних питань, пов’язаних із застосуванням тримання під вартою в кримінальному провадженні. У роботі розглянуто теоретико-методологічні основи інституту тримання під вартою, процесуальний порядок його застосування, проаналізовано правовий механізм захисту прав, свобод і законних інтересів особи, щодо якої обирається зазначений запобіжний захід. На підставі дослідження чинного кримінального процесуального законодавства України, а також ураховуючи практичний досвід авторів, виявлено наявні проблеми застосування тримання під вартою. Запропоновані можливі шляхи вдосконалення Кримінального процесуального кодексу України в частині піднятих питань. Розраховано на науковців, практичних працівників правоохоронних органів, викладачів, ад’юнктів, аспірантів, студентів і курсантів вищих юридичних навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться новітніми тенденціями розвитку сучасної юриспруденції в дослідженому напрямі.

The monograph is devoted to the integrated study of theoretical, legislative and applied issues that are related to the application of detention in criminal procedure. Theoretical and methodological bases of the institution of detention, procedural order for the application of detention are considered in this study. It is analyzed legal mechanism of protection of rights, freedoms and legitimate interests of an individual against whom he is elected. On the basis of the research of the current criminal procedural legislation of Ukraine and considering the practical experience of the authors existing problems of detention are identified. Proposed possible ways of improvement of Criminal Procedure Code of Ukraine are in the part of the raised issues. Intended for researches and practitioners of law-enforcement authorities, lecturers, adjuncts, postgraduate students, students and cadets of higher law educational establishments as well as anyone interested in the latest tendencies of the development of modern jurisprudence in the studied direction.

Монография посвящена комплексному изучению теоретических, законодательных и прикладных вопросов, связанных с применением содержания под стражей в уголовном производстве. В работе рассмотрены теоретико-методологические основы института содержания под стражей, процессуальный порядок его применения, проанализирован правовой механизм защиты прав, свобод и законных интересов лица, в отношении которого избирается указанная мера пресечения. На основании исследования действующего уголовного процессуального законодательства Украины, а также учитывая практический опыт авторов, выявлено имеющиеся проблемы применения содержания под стражей. Предложены возможные пути совершенствования Уголовного процессуального кодекса Украины в части поднятых вопросов. Рассчитано на ученых, практических работников правоохранительных органов, преподавателей, адъюнктов, аспирантов, студентов и курсантов высших юридических учебных заведений, а также всех, кто интересуется новейшими тенденциями развития современной юриспруденции в исследованном направлении.
монографія
Detention as a measure of restraint in criminal procedure
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; учасники кримінального процесу; участники уголовного процесса; participants of the criminal proceedings; запобіжні заходи; меры пресечения; preventive measures; тримання під вартою; содержание под стражей; detention; затримання особи; задержание лица; measure of restraint in criminal procedure; Монографії. Monographs. Монографии; кримінальне провадження