Адміністративно-правові механізми захисту прав підприємців у процесі здійснення контролюючих заходів - Григоряк, Ю. В.; Hryhoriak, Yu. V. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 112-113, 2021)
Відзначено, що адміністративно-правові механізми захисту прав підприємців у процесі здійснення контролюючих заходів потребують комплексного підходу, який включає вдосконалення законодавства, забезпечення прозорості та ефективності роботи контролюючих органів, впровадження новітніх технологій та підвищення правової обізнаності підприємців. Лише за умови належного регулювання та взаємодії між державою та бізнесом можна досягти оптимального балансу між захистом суспільних інтересів та забезпеченням свободи підприємницької діяльності.

It was noted that the administrative and legal mechanisms for the protection of the rights of entrepreneurs in the process of implementing control measures require a comprehensive approach, which includes improving the legislation, ensuring the transparency and efficiency of the work of control bodies, introducing the latest technologies and increasing the legal awareness of entrepreneurs. Only under the condition of proper regulation and interaction between the state and business, it is possible to achieve an optimal balance between the protection of public interests and the provision of freedom of entrepreneurial activity.

Отмечено, что административно-правовые механизмы защиты прав предпринимателей в процессе осуществления контролирующих мер требуют комплексного подхода, включающего усовершенствование законодательства, обеспечение прозрачности и эффективности работы контролирующих органов, внедрение новейших технологий и повышение правовой осведомленности предпринимателей. Только при надлежащем регулировании и взаимодействии между государством и бизнесом можно добиться оптимального баланса между защитой общественных интересов и обеспечением свободы предпринимательской деятельности.
Keywords: адміністративно-правові механізми; захист прав підприємців; контролюючі заходи; administrative and legal mechanisms; protection of the rights of entrepreneurs; control measures; административно-правовые механизмы; защита прав предпринимателей; контролирующие меры