Незалежність суддів як важливий чинник забезпечення диференціації правового регулювання захисту трудових прав суддів - Акуленко, В. В.; Akulenko, V. V. (Перспективні напрямки розвитку юридичної науки у 21-му сторіччі: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 14-15 черв. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 3-4, 2022)
Відзначено, що незалежність суддів є важливим чинником забезпечення диференціації правового регулювання захисту трудових прав суддів, оскільки вона: а) дозволяє захистити суддів від будь-якого зовнішнього впливу на їх діяльність, що сприяє об’єктивному та неупередженому правосуддю; б) дає більш можливостей суддям для захисту ними своїх прав, свобод та інтересів у сфері праці; в) сприяє створенню прозорих та об'єктивних процедур, що стосуються захисту їхніх трудових прав; г) вільно встановлювати свої умови праці відповідно до професійних стандартів і не піддаватися недопустимому втручанню з боку будь-яких інших осіб чи організацій.

It was noted that the independence of judges is an important factor in ensuring the differentiation of the legal regulation of the protection of the labor rights of judges, as it: a) allows to protect judges from any external influence on their activities that promote objective and impartial justice; b) gives judges more opportunities to protect their rights, freedoms and interests in the field of work; c) contributes to the creation of transparent and objective procedures that concern the protection of their labor rights; d) freely establish their working conditions in accordance with professional standards and not be subject to unacceptable interference by any other persons or organizations.

Отмечено, что независимость судей является важным фактором обеспечения дифференциации правового регулирования защиты трудовых прав судей, поскольку она: а) позволяет защитить судей от любого внешнего воздействия на их деятельность, способствующая объективному и беспристрастному правосудию; б) дает больше возможностей судьям для защиты своих прав, свобод и интересов в сфере труда; в) способствует созданию прозрачных и объективных процедур, что касаются защиты их трудовых прав; г) свободно устанавливать свои условия труда в соответствии с профессиональными стандартами и не подвергаться недопустимому вмешательству со стороны любых других лиц или организаций.
Keywords: судді; незалежність суддів; правове регулювання; захист трудових прав; judges; independence of judges; legal regulation; protection of labor rights; судьи; независимость судей; правовое регулирование; защита трудовых прав