Правовий тоталітаризм як форма деформації правосвідомості - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; Оксана Брусакова (International scientific innovations in human life: The 10th International scientific and practical conference (Manchester, United Kingdom, April 13-15, 2022). - Manchester, 2022. - P. 648-651, 2022)
Розглянуто основні аспекти деформації правосвідомості, головним чином така її форма як правовий тоталітаризм. Підкреслено, що ця форма виникла в СРСР в період посилення сталінського тоталітарного режиму в 1930-ті роки, коли державні інтереси ставилися вище суспільних, здійснювалася акцентація на насильницьке, партійно-політичне право.

The main aspects of the deformation of legal consciousness, mainly its form as legal totalitarianism, are considered. It is emphasized that this form arose in the USSR during the strengthening of the Stalinist totalitarian regime in the 1930s, when state interests were prioritized social, emphasis was placed on violent, party-political law.

Рассмотрены основные аспекты деформации правосознания, главным образом такая его форма как правовой тоталитаризм. Подчеркнуто, что эта форма возникла в СССР в период усиления сталинского тоталитарного режима в 1930-е годы, когда государственные интересы ставились выше общественных, осуществлялась акцентация на насильственном, партийно-политическом праве.
Keywords: суспільна свідомість; правосвідомість; форми деформації правосвідомості; правовий тоталітаризм; social consciousness; legal awareness; forms of legal awareness deformation; legal totalitarianism; общественное сознание; правосознание; формы деформации правосознания; правовой тоталитаризм