Особливості процедури притягнення працівників до юридичної відповідальності в трудовому праві - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Прикарпатський юридичний вісник. – 2015. - №3 (9). – С. 115-119, 2015)
У статті на основі дослідження наукових позицій вчених та нормативно-правових актів розглянуто процедури притягнення працівників до юридичної відповідальності в трудовому праві. Наголошено на тому, що в чинному національному законодавстві України відсутня єдина процедура притягнення працівників до трудової відповідальності. З урахуванням конструктивного аналізу норм чинного законодавства України запропоновано авторське бачення особливостей процедури притягнення працівників до юридичної відповідальності в трудовому праві.

The article based on research scientists and scientific positions of regulations, procedures considered bringing employees to legal liability in labor law. Emphasized that the current national legislation of Ukraine there is no single procedure for bringing workers to the labor justice. Given the structural analysis of the current legislation of Ukraine invited the author’s vision of bringing features treatments employees to legal liability in labor law.

В статье на основе исследования научных позиций ученых и нормативно-правовых актов рассмотрены процедуры привлечения работников к юридической ответственности в трудовом праве. Отмечено, что в действующем национальном законодательстве Украины отсутствует единая процедура привлечения работников к трудовой ответственности. С учетом конструктивного анализа норм действующего законодательства Украины предложено авторское видение особенностей процедуры привлечения работников к юридической ответственности в трудовом праве.
Features staff of the procedure to legal liability in labor law
Особенности процедуры привлечения работников к юридической ответственности в трудовом праве
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична відповідальність; юридическая ответственность; legal liability; працівник; работник; employee; трудова відповідальність; трудовая ответственность; labor responsibility; законодавство; законодательство; legislation; процедура притягнення до юридичної відповідальності; процедура привлечения к юридической ответственности; legal prosecution procedure