Поняття та сутність шлюбного договору в Україні - Єніна, Л. В.; Yenina, L. V. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 1. – С. 155-158, 2018)
У статті розглядаються наукові підходи до визначення поняття і сутності шлюбного договору. Обґрунтовано необхідність його закріплення в законодавстві України. На основі наукових досліджень і законодавства виділені основні ознаки шлюбного договору. Автор запропонував свою концепцію «шлюбного контракту».

The article deals with scientifi c approaches to the definition of the concept and essence of marriage contract. The necessity of its consolidation in the legislation of Ukraine is substantiated. Based on scientifi c research and legislation, the main features of the marriage contract are identified. Proposed author concept “marriage contract”.

В статье рассматриваются научные подходы к определению понятия и сущности брачного договора. Обоснована необходимость его закрепления в законодательстве Украины. На основе научных исследований и законодательства выделены основные признаки брачного договора. Автор предложил свою концепцию «брачного контракта».

Articolul se referă la abordări științifi ce privind defi nirea conceptului și a esenței contractului de căsătorie. Este justifi cată necesitatea consolidării sale în legislația Ucrainei.Pe baza cercetării științifi ce și a legislației, sunt evidențiate principalele caracteristici ale contractului de căsătorie. Autorul propune propriul concept de « contract de căsătorie”.
Єніна Л. В. Поняття та сутність шлюбного договору в Україні / Єніна Лариса Вікторівна // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 1. – С. 155-158.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Сімейне право. Family law. Семейное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; договор; супруги; брак; имущественные правоотношения; брачный договор; права и обязанности супругов; договір; подружжя; шлюб; майнові правовідносини; шлюбний договір; права і обов'язки подружжя; contract; spouses; marriage; property relations; marriage contract; rights and duties of spouses