Науковий висновок Харківського національного університету внутрішніх справ до проєкту Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення відповідальності за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» (реєстр. № 9028 від 17.02.2023) - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; Матюшкова, Т. П.; Matiushkova, T. P.; Галкіна, О. М.; Halkina, O. M.; Абламська, В. В.; Ablamska, V. V.; Прібиткова, Н. О.; Pribytkova, N. O.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Проаналізовано законопроєкт № 9028, який запропоновано відхилити як такий, що містить значну кількість недоліків як суто юридичного, так і логіко-правового характеру, а також може суттєво вплинути на дестабілізацію наркотичної ситуації в країні в умовах воєнного стану.

Draft Law No. 9028 has been analyzed, which is proposed to be rejected as containing a significant number of shortcomings of both a purely legal and logical-legal nature, and can also significantly affect the destabilization of the drug situation in the country under martial law.

Проанализирован законопроект № 9028, который предложено отклонить как содержащий значительное количество недостатков как сугубо юридического, так и логико-правового характера, а также может существенно повлиять на дестабилизацию наркотической ситуации в стране в условиях военного положения.
Keywords: Україна; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; законодавство; legislation; законодательство; відповідальність; responsibility; ответственность; незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту; illegal production, manufacture, acquisition, storage, transportation or forwarding of narcotic drugs, psychotropic substances or their analogues without the purpose of sale; незаконное производство, изготовление, приобретение, хранение, перевозка или пересылка наркотических средств, психотропных веществ или их аналогов без цели сбыта; наркотичні засоби; narcotics; наркотические средства