Уточнення нормативно-правової регламентації завдань Національної поліції України, які вирішуються при використанні спеціально підготовлених службових собак в умовах воєнного стану - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Звірянський, Г. В.; Zvirianskyi , H. V.; Віталій Пчелін; Геннадій Звірянський (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 437-440 Уточнення нормативно-правової регламентації завдань Національної поліції України, які вирішуються при використанні спеціально підготовлених службових собак в умовах воєнного стану Пчелін В. Б. Звірянський Г. В., 2023)
Здійснено аналіз особливостей нормативно-правової регламентації завдань Національної поліції України, які вирішуються при використанні спеціально підготовлених службових собак в умовах воєнного стану. Визначено основні нормативно-правові акти, якими керуються поліцейські при виконанні таких завдань. З’ясовано недоліки нормативно-правової регламентації завдань поліції при використанні службових собак, а також запропоновано можливі шляхи їх подолання.

An analysis of the specifics of the normative and legal regulation of the tasks of the National Police of Ukraine, which are solved using specially prepared service dogs under martial law. The main normative legal acts that govern police officers in the performance of such tasks have been determined. Defects in the regulatory and legal regulation of police tasks in the use of service dogs have been clarified, and possible ways to overcome them are also proposed.

Осуществлен анализ особенностей нормативно-правовой регламентации задач Национальной полиции Украины, которые решаются при использовании специально подготовленных служебных собак в условиях военного положения. Определены основные нормативно- правовые акты, которыми руководствуются полицейские при выполнении таких задач. Выяснены недостатки нормативно-правовой регламентации задач полиции при использовании служебных собак, а также предложены возможные пути их преодоления.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; нормативно-правова регламентація; legal regulation; нормативно-правовая регламентация; службові собаки; service dogs; служебные собаки; кінологи; cynologists; кинологи; воєнний стан; martial law; военное положение